13. nov, 2022

Hundar och barn

Hej allihopa!

Idag tänkt jag dela lite av mina tankar kring hundar och barn. Våra taxar älskar barn. Inte för att vi just nu har några hemma för våra barn är vuxna och utflygna men vi har två fina barnbarn som är hundvana och som hundarna träffar ibland.

Det är oerhört viktigt att hundar får träffa olika typer av människor både små och stora, unga och gamla, någon med hjälpmedel, några vilda och några lugna mfl. Ni förstår vad jag menar. Ofta kommer vi ihåg att träna fysiska miljöer men ibland tror jag vi glömmer bort att träna hundar att vara vana vid barn om vi inte har några själva inom familjen.

Men det är förstås viktigt att hunden känner sig trygg tex när den introduceras med barn. Jag brukar ta alla tillfällen i akt att låta mina taxar träffa barn när jag ser att föräldrarna är positivt inställda och vill att deras barn skall få träffa taxarna. Jag får ett ypperligt tillfällle att prata med barnen om hur man hälsar på en hund och jag låter dem få pröva att ge hundarna godis när hundarn kommer fram och hundarna beter sig lungt i situationen. Hundarna får då en positiv assosiation med barn samtidigt som jag interagerar och lär grannskapets barn att man inte springer fram till en hund, inte klappar utan att fråga mm. Hundarna gillar den här typen av träning jättemycket.

En riktig win win situation både för mig och hundarna :)

Så när du har en ny liten individ i din familj glöm inte att positivt "miljöträna" även olika människor med din hund för de har du glädje av hela hundens liv att den är van vid och har positiva förväntningar på olika typer av människor.

Ha det så fint!

Senaste kommentaren

03.11 | 14:27

Hej! Vi funderar på att köpa tax, Har ni några valpar på gång? Med vänliga hälsningar Familjen Larsson Bäcke :)

31.10 | 19:38

Hej, jag och min fru är mycket intresserade av black and tan kanintax/dvärgtax och era ser så fina ut på bild. Vi bor i Gävle och har gott om tid för lek och gosa med en trevlig hund. Hör gärna av er.

03.10 | 10:10

Så fina❤️

29.08 | 14:25

Hej
Är superintresserad av en valp efter din fina Honey .
Hur ser det ut på vslpfronten ?

Dela den här sidan