7. mar, 2021

Förändrade planer

Hej!

Många presumptiv valpköpare tar kontakt varje vecka. Min ambition är att svara er alla. Men ibland kan det dröja lite. 

Tänkte berätta igen hur vi brukar göra hos oss. Vi har ingen kö och man är aldrig garanterad att få köpa en valp för att man mejlat eller talat i telefon med oss. Vi har en så liten uppfödning och kan omöjligen administrera eller tillgodose en kö av valpköpare. För oss är det jätteviktigt att matcha varje individ med sitt rätta hem.  Vilket gör att vi har kontakt med flera presumptiva valpköpare både innan valparna föds och under tiden de är små. Valparna behöver dock växa till sig lite och hinna visa sin personlighet innan vi vet i vilken familj valpen skulle kunna passa i.

I mina svar till er alla brukar jag skriva att man är välkommen att hålla koll på vår hemsida och vårt instagram med samma namn för där brukar vi signalera om vi har några valpar på gång eller några till salu. Det är jätteroligt att så många nu är intresserade av tax och av oss och våra hundar vill jag verkligen säga. Det gör mig varm om hjärtat.

Dock är det just detta år så att vi ännu inte vet hur det blir med valpar. Den hane vi köpt in till kenneln som var tänkta att bli pappa till ett par kullar hos oss har visat sig ha en tillväxtrubbning i ena benet. Detta gör att han inte är lämplig att avlas på så vi kommer att kastrera honom. Det som är tur i oturen är att benet har kunnat opereras så han som individ kommer att bli frisk och utvecklas normalt. Vi tror att han då kommer att bli en jättebra sällskapshund som man kan träna det man vill med. Detta är vi mycket glada för.

Vi håller lite smått på att kika på andra hanhundsalternativ men ingenting är bestämt ännu. Honey är den vi har planerat skall ha sin sista kull under hösten. Hon är 7 år och skall veterinärbesiktigas innan så vi säkert vet att hon mår bra och är redo för en kull till. Hon verkar hur pigg och alert som helst och är ögonlyst en gång till 2020 utan anmärkning så allt ser bra ut.

Så håll alla tummar att vi hittar en lämplig hane och att Honey har toppvärden i sommar inför eventuell parning så det blir en fin kull smålimpor till slutet av sommaren. 

Sköt om er alla!

Senaste kommentaren

03.11 | 14:27

Hej! Vi funderar på att köpa tax, Har ni några valpar på gång? Med vänliga hälsningar Familjen Larsson Bäcke :)

31.10 | 19:38

Hej, jag och min fru är mycket intresserade av black and tan kanintax/dvärgtax och era ser så fina ut på bild. Vi bor i Gävle och har gott om tid för lek och gosa med en trevlig hund. Hör gärna av er.

03.10 | 10:10

Så fina❤️

29.08 | 14:25

Hej
Är superintresserad av en valp efter din fina Honey .
Hur ser det ut på vslpfronten ?

Dela den här sidan