3. sep, 2020

Sommarminne

Ett härligt sommarminne från vår semester i juni på Öland. På bilden från vänster är, Emil, Julie, Elsa och Honey. Den som saknas är Fina som nu åter är i sitt hem hos Eva och Uno vilket vi är glada för. Fina trivs så fint i sitt egna hem och har där nu fått en liten människolillasyster.

Är så glad i våra små taxar så jag blir varm i hjärtat över att se dem alla så här. Tror att ni alla kan känna igen att man ibland kan uppfattas som lite fånig för att man hyser varma och hjärtliga känslor för sitt djur. Men det är rätt och riktigt för modern forskning har fortsatt att bekräfta att känslor och samspel med djur är viktigt och gör att vi mår bra. Men även forskning om djur visar att speciellt hundar har mer känslor och förmåga till samarbete än vi tidigare trott och att det kan liknas vid utvecklingsnivån hos ett förskolebarn. Häftigt va!

En spännande bok som jag läst har skrivits av Per Jensen, professor i etolog och forskare. Boken heter Hunden som skäms, myt eller verklighet. Den boken beskriver modern forskning på ett begripligt och faschinerande sätt vilket gör att man förstår att hundar kan mer än vi tidigare fantiserat om. Jag kan varmt rekomendera den :)

Våra små minitaxar mår bra och vi ser fram emot att ögon och öron kommer att öppnas i slutet av denna vecka eller i början av nästa.

Hörs snart igen!

Senaste kommentaren

03.11 | 14:27

Hej! Vi funderar på att köpa tax, Har ni några valpar på gång? Med vänliga hälsningar Familjen Larsson Bäcke :)

31.10 | 19:38

Hej, jag och min fru är mycket intresserade av black and tan kanintax/dvärgtax och era ser så fina ut på bild. Vi bor i Gävle och har gott om tid för lek och gosa med en trevlig hund. Hör gärna av er.

03.10 | 10:10

Så fina❤️

29.08 | 14:25

Hej
Är superintresserad av en valp efter din fina Honey .
Hur ser det ut på vslpfronten ?

Dela den här sidan