6. apr, 2020

Hej alla taxvänner!

Hoppas ni alla mår bra och tar hand om varandra i dessa ibland extra svåra tiden. Tur man har en hobby med hundar som ändå gör det möjligt att i stor mån träffas och träna iallafall i mindre grupper. Under vintern har vi tränat rallylydnad i en hundhall några stycken men nu tränar vi utomhus. Planerna var att tävla med Honey, vår röda dvärgtaxtik, i avancerad rallylydnad men alla tävlingar verkar ställas in av förklarliga skäl. V fortsätter nu att träna inför mästarklassen så får vi se när det blir möjligt att tävla igen.

Det vi dock gjort som känns helt rätt och jättekul nu är att vi tränat viltsspår Elsa och jag. Vi har gått på kurs några lördagar i taxklubbens regi och nu startat på prov i helgen och Elsa fick ett förstapris i öppen klass. Hon gick så bra att hon fick full poäng i alla bedömningsdelar coh därmed en SM kval chans. Jättekul! Jag var så nöjd och glad för hon gillar verkligen att spåra. Vi satsar nu vidare på att få två förstapris till så hon kan bli viltspårschampion.

Med vår kelpietjej Jonna tränar jag mest rallylydnad för hon gillar det men eftersom hon nu snart fyller tio år och är champion så nöjer vi oss med att ha kul träningar.

Sköt om er!

Senaste kommentaren

03.11 | 14:27

Hej! Vi funderar på att köpa tax, Har ni några valpar på gång? Med vänliga hälsningar Familjen Larsson Bäcke :)

31.10 | 19:38

Hej, jag och min fru är mycket intresserade av black and tan kanintax/dvärgtax och era ser så fina ut på bild. Vi bor i Gävle och har gott om tid för lek och gosa med en trevlig hund. Hör gärna av er.

03.10 | 10:10

Så fina❤️

29.08 | 14:25

Hej
Är superintresserad av en valp efter din fina Honey .
Hur ser det ut på vslpfronten ?

Dela den här sidan