24. mar, 2019

Hej allihopa!

Äntligen är våren här och marken torkar upp och solen skiner. Idag har jag och hundarna varit ute i stort sett hela dagen. Först en lång runda i skogen tidigt på morgonen. Sen lite frukost och lugn och ro. Stora delen av dagen tillbringades i trädgården. Hundarna lekte, nosade och pysslade runt medan jag rensade i rabatterna och klippte torra grenar. Sen blev det fika och hundarna,dock främst de värmedyrkande taxarna, solade på altanen. Och nu är det kväll och alla hundarna ligger i sina bäddar och snusar fridfullt. En riktigt härlig helgdag.

Träningen är i full gång och Elsa har fått blodspårat en del. Hon är noggrann och duktig men tar lite för lång tid på sig. Hon skall i vår gå öppenklass prov och det finns risk att hon går över maxtiden om någonting strular. För att ge henne ännu bättre fysik i skogen så har vi börjat jogga lite under våra skogsrundor. Förhoppningsvis kan detta göra att hon blir snabbare även på spåret.

Honey och Jonna tränas mest i rallylydnad. Jonna skall tävla några tävlingar till för att försöka höja hennes snitt till sm kvalet men det är tveksamt om det räcker hela vägen fram. Kul är det dock tycker vi båda.

Honey skall lite senare i vår få tävla avancerad klass med förhoppnningar om uppflyttning till mästarklass och såsmåningom ett championat. Detta är våra mål :) Få se om vi lyckas. Det roliga är att alla hundarna gillar sina arbeten och det är det som gör det värt allt jobb och om vi når målen får de bli grädden på moset :D

Ha det gott och glöm inte ha kul tillsammans!

Senaste kommentaren

03.11 | 14:27

Hej! Vi funderar på att köpa tax, Har ni några valpar på gång? Med vänliga hälsningar Familjen Larsson Bäcke :)

31.10 | 19:38

Hej, jag och min fru är mycket intresserade av black and tan kanintax/dvärgtax och era ser så fina ut på bild. Vi bor i Gävle och har gott om tid för lek och gosa med en trevlig hund. Hör gärna av er.

03.10 | 10:10

Så fina❤️

29.08 | 14:25

Hej
Är superintresserad av en valp efter din fina Honey .
Hur ser det ut på vslpfronten ?

Dela den här sidan